Urmărește-ne :

Despre mine

Acasă Dan Mihail Nicolau
Who-We-Are

Cine sunt

Sunt medic primar de chirurgie toracică, medic specialist de chirurgie generală și cercetător atestat în chirurgia cardio-vasculară.

Business Strategies

Cuvânt înainte

Bun venit pe site-ul meu creat pentru a ne facilita comunicarea și de a vă informa cu intreaga gamă de servicii medicale pe care pot să le ofer.

Our Vision

Calitatea de Regent

În anul 2001 am devenit membru al ESTS (European Society for Thoracic Surgeons –  Societatea Europeană a Chirurgilor Toracici ),  fiind ales Regent pentru România al acestei societăți.

Pregătirea profesională

Am început efectiv activitatea chirurgicală în anul 1975 ca și intern în grupa specialităților chirurgicale. Din 1978 până în 1983 am continuat activitatea la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară Tîrgu-Mureș. În 1981 am devenit medic specialist în chirurgia generală și în anul 1982 am dobândit titlul de cercetător atestat în chirurgia cardio-vasculară.
Începând cu 1 octombrie 1983 și până în 31 mai 2016 am fost angajat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca , compartimentul de chirurgie toracică.

Doctor chirurg Dan Mihail Nicolau

DOCTOR CHIRURG DAN MIHAIL NICOLAU
top line
48
ANI de
Experienta
top line
3500
Pacienti
Diagnosticati
top line
6000
Interventii
Chirurgicale
top line
9000
Pacienti
multumiti
Crezul care m-a călăuzit întreaga carieră de până acum este:

ORICINE ARE DREPTUL LA ŞANSA DE A TRĂI INDIFERENT DE UNDE SE NAŞTE.
NIMENI NU ESTE VINOVAT DE LOCUL NAŞTERII.
FIECARE INDIVID ESTE COPILUL SĂU PĂRINTELE CUIVA.

Crezul meu nu este ceva deosebit, dar a fost lecţia de viaţă pe care tatăl meu mi-a oferit-o după ce nu a mai fost. Sunt concluziile la care am ajuns când mi-am pierdut unul dintre părinţi, când eram la început de carieră, la vârsta de doar 30 de ani. Până la acel moment eram un doctor plin de mine şi de importanţa misiunii mele medicale, crezând că sunt ceva deasupra celorlalţi semeni, ceva mai la dreapta lui Dumnezeu. Apoi am aflat că toţi suntem oameni şi fiecare face ce poate după câtă putere şi conjunctura beneficiază, că toţi suntem oameni şi societatea este cea care ne dă măsură aportului nostru şi nu noi cei care impunem măsură valorii noastre. [ Doctor chirurg Dan Mihail Nicolau ]
Blue-Separator-Line-Image
Plan Profesional

În plan profesional am implementat în centrul medical Cluj-Napoca alături de alţi colegi:
1976: pletismografia digitală
1977: seriografia radiologică vasculară
1984: implantarea de pacemaker
1988: lavajul bronho alveolar
18.11.2013: Implementarea chirurgiei laser pentru metastazele pulmonare în România
05.12.2016: Implementarea chirurgiei laser pentru metastazele pulmonare în Ungaria

Cercetare Stiinţifica

În planul cercetării ştiinţifice am realizat:
1992: Brevet pentru tehnica de confecţionare a valvelor cardiace biologice autologe
1993: Tehnica speleoplastiei pulmonare în tratamentul tuberculozei pulmonare cavitare (metoda fiind menţionată alături de autor în World Journal of Surgery, septembrie 1996)
1994: Tehnica colapsului pulmonar extrapleural cu bile pneumatice pentru tratamentul tuberculozei pulmonare cavitare)
1995: Tehnica fixării externe cu lame metalice dispuse în “H” pentru toracele moale traumatic.

În anul 2001 am devenit membru al ESTS (European Society for Thoracic Surgeons – Societatea Europeană pentru Chirurgii Toracici), fiind ales Regent pentru România al acestei societăţi. Ca şi regent al societăţii am reuşit să integrez European Societatea de Chirurgie Toracică Romană.
Am fost recenzor ştiinţific pentru programele conferinţelor anuale ale societăţii începând din 2005 şi până în 2012.

În 2005 am obţinut nominalizarea României şi al oraşului Cluj-Napoca pentru organizarea conferinţei anuale a ESTS, manifestare ştiinţifică pe care am organizat-o în calitate de Preşedinte al Conferinţei în mai 2006.
În octombrie 2013 am fost Preşedintele Conferinţei Anuale a Societăţii Romane de Chirurgie Toracică, conferinţa pe care am organizat-o la Cluj-napoca în octombrie 2013, societate al cărei vicepreşedinte am fost timp de mai mulţi ani.

Tratament metastaza pulmonara

În 1992 compartimentul de chirurgie toracică s-a transformat în secție de chirurgie toracică, eu fiind primul șef al acestei secții pe care am condus-o până în mai 2016. Am avut stagii de pregătire și schimb de experiență în Anglia, Scoția și Germania cu accent pe chirugia toracică, chirurgia cardiacă, și cercetare în domeniul valvelor cardiace biologice.
În 1990 am avut un stagiu de pregătire pentru transplantul pulmonar la Newcastle sub directa îndrumare a Prof.Dr.John Dark.

Din 1975 şi până în prezent am efectuat ca şi prim operator peste 6500 de operaţii majore, în cea mai mare parte în domeniul chirurgiei toracice, cele mai numeroase intervenţii chirurgicale din palmaresul meu fiind decorticările pulmonare (peste 1000), rezecţiile pulmonare (peste 700), operaţiile laser (peste 300), operaţiile specifice pentru tuberculoza pulmonară (peste 150).
Am scris şi publicat peste 250 de articole medicale fiind coautor la mai multe cărţi de profil.

În toată cariera mea profesională am oferit colegilor mai tineri toată ştiinţa mea profesională, ştiinţifică şi deontologica, la plecarea din sistemul naţional de sănătate lăsând secţia de chirurgie toracică din Cluj-Napoca organizată într-un spaţiu modernizat conform normelor de funcţionare europene şi naţionale, secţie fiind încadrată cu un colectiv medical înalt calificat şi dotată în parametri decentei de funcţionare competitive cu centre de profil din ţară şi străinătate, secţie afirmată şi plasată ca şi prestigiu în plan de referinţă superior.

TESTIMONIALE

Ce spun pacientii

Blue-Separator-Line-Image
RomânăEnglishMagyarFrançaisDeutschItalianoEspañolРусский